Een maandelijkse filmclub, een boekenclub en culturele uitstappen waar iedereen kan aan deelnemen….

 

Naast een aangename en zinvolle bezigheid, bieden deze activiteiten kennis en inzichten, schoonheid en rijkdom (kunst, levensverhalen), stimuleren ze tot (zelf)reflectie en creëren de ruimte om te delen en te socialiseren. 

 

Check de agenda

 

 

De Filmclub

 

Een keer per maand stellen we een film voor rond een bepaald thema. Als je er zin in hebt, kan je nadien blijven om na te praten en uit te wisselen. Er is altijd wat te eten en te drinken. Je suggesties zijn altijd welkom !

 

 

De Boekenclub

 

De Boekenclub komt een keer per maand samen. We ontmoeten mekaar voor een gezellige avond waarop we een roman of essay bepreken. Soms vertelt iemand van de groep over een boek en luisteren we naar de verhalen om er nadien samen een analyse van te maken; andere keren lezen we samen hetzelfde boek om er vervolgens over uit te wisselen. Je kan er je favoriete auteurs met mekaar delen, mekaar helpen om een boek beter te doorgronden en je kan er nieuwe auteurs en literaire genres ontdekken, ongekende verhalen en andere leefwerelden.Je leest nooit een boek? Dat maakt niet uit – er worden altijd wel stukken voorgelezen.

 

 

Culturele uitstappen

 

 In samenwerking met de VGC en diverse actoren uit de culturele scène, organiseren we bezoeken aan musea, historische sites, theater -en dansvoorstellingen, bioscoopuitstappen, enz. Samen ontdekken we de verhalen achter gebouwen, de leefwerelden en visies van kunstenaars, … We laten ons onderdompelen, inspireren en gaan er nadien over in interactie.Voor de uitstappen, houden we rekening met jullie wensen. Aarzel niet om ons je suggesties door te sturen!

 

Lees ook:

Individuele begeleiding 

Begeleiding in groep 

Workshops en cursussen