PART 1.2.3 zet socioculturele, socio-artistieke en humanitaire projecten op met maatschappelijk kwetsbare individuen en groepen. De projecten zijn emancipatorisch, bevorderen de persoonlijke groei en verbeteren het welzijn. Sommige van deze projecten dragen bij tot maatschappelijke sensibilisering en bewustzijn.

Wil je weten wat we in het verleden zoal hebben gedaan ? Klik op Archief.

 

 

AIR / TIC

2014- 2018

Creatief therapeutische workshops en trajecten in het kader van de de jaarlijkse internationale conferentie « AIR » van de organisatie « TIC » in Zuid Africa.

 

 

2Gether

2015-2017

Creatief therapeutische sessies en lichaamswerk aan vluchtingen. Groepswerk tentoongesteld in CC de Meent in het kader van 25 jaar opvang  asielzoekers van het Rode Kruis

 

 

 

Women Empowerment Project

2011-2014

Jaarlijkse groeigroepen met vrouwen in asielprocedure en erkende vluchtelingen

 

 

 

MCCS Welzijn

2007-2010

Jaarlijkse groeigroepen in het Huis van Culturen en Sociale Cohesie (MCCS) in Molenbeek.

 

 

 

Chut !

2007

Theater-dans voorstelling (Brigitinnekerk)

 

 

 

Leila & Ouna

2006

Theater-dans voorstelling (Pianofabriek)

 

 

 

Easy Study Project

2005-2006

Organisatie van diverse activiteiten, waaronder een benefietconcert met operazangeres Nathalie Van De Voorde (Muntschouwburg), in functie van het inzamelen van gelden voor de reconstructie van de C.S.I. Elementary School in Nagapattinam en het betalen van de schoolgelden voor de meest getroffen kinderen. Het doel was om de kinderen in deze cruciale periode uit de kinderarbeid en prostitutie te houden en hen de nodige infrastructurele en financiële ondersteuning te bieden om hun studies te kunnen verder te zetten.

https://www.bruzz.be/samenleving/osteopate-de-bres-voor-tsunami-slachtoffers-2006-05-27  

 

 

 

Indiakids

2004-2006

Dit project werd opgestart meteen na de tsunami die Zuidoost-Azië trof in december 2004.  PART 1.2.3. zette een project op in Nagapattinam (Indië) – een van de meest getroffen gebieden – en bood individuele behandeling en begeleiding in groep aan kinderen die trauma’s opliepen door de vloedgolf.

https://www.bruzz.be/samenleving/osteopate-de-bres-voor-tsunami-slachtoffers-2006-05-27